Malmö 2012

Malmö 2012
Anne & Bon Ciao

torsdag 13 december 2012

Brrrrr och åter brrrrr!

När vi kom hem igår kväll visade temperaturen på -16 redan vid 17.00.
Insåg att det skulle bli en kall natt men inte så kallt!!!
-20 grader var det imorse när vi gick ut till hästarna och jag tackar ännu en gång högre makter för min vinteroverall!
Vi har dock förberett oss väl denna vinter och har en värmefläkt över vattenledningarna i stallet och staplar upp spånbalar varje natt vid dörren ut till hagarna så att det inte ska blåsa in och än så länge har vi klarat oss utan frusna ledningar :)




E faktiskt rätt så skönt att ha semester från ridningen när det är så kallt (även om jag har lite träningsångest och längtar efter hopp & dressyrträning)
Passade på på vägen hem igår och hämta influensa/stelkramp vaccin till Bonzo och abortvirus till Hedvig som dom fick på kvällen.

Känns konstigt denna gången att det går så snabbt med Hedvigs dräktighet och vi bara har ca 15 veckor kvar innan nästa fölis tittar ut. Är väl som när man väntade barn själv att 1:a var så stort sedan gick nr 2 som på räls.

Fölisen i magen är nu

Åtta månader: Fölet vänder sig för att vara redo att födas. Manen har växt ut och pälsen blir tjockare. Vikten har ökat till runt 17 kilo. Fölet är ganska stort nu, uppemot 75 centimeter. Nu är fostret ungefär lika stort som ett lamm och har känselhår på sina kinder, halsen och mulen.




E det en hingst eller ett sto, skimmel, brun eller fux???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar