Malmö 2012

Malmö 2012
Anne & Bon Ciao

lördag 4 februari 2017

Markarbetes fokus

Just nu fokuserar vi enbart på markarbetet på våra tjejer Xena och Lotten och hoppar aldrig förrän dom är helt igenom
Vi har en ny tränare Sandra som vi hade en helgträning för i mellandagarna.
Hon har tränat Lotten i 5 år och tycker att Xena är ganska lik hennes häst Ciclonica (som är min 1:a uppfödning) dvs.lite åt det känsligare hållet och ganska pigga. Dock har inte Xena fått Ciclonicas envishet vilket jag är väldigt glad för.
Sandra & Ciclonica (f 2011 e Cyklon) på tävling
Dom har precis börjat tävla och av 4 starter gjort 3 felfria så snart ska dom upp i klasserna

Sandra kommer ner till ridhuset där vi hyrt in oss i vinter (dvs. ca 4 minuters körväg för oss) varannan helg och efter varje träning får vi en ny sak att träna på (dvs. om föregående övning sitter som den ska)
Fokusen på Xena är "mellanmjölkstraven" och nu även "mellanmjölksgaloppen". Jag lägger just nu mk. fokus på tempoväxlingar mellan skritt/trav & trav/galopp typ 5-10 steg i varje gångart. Xena behöver även MKT förhållningar för att sätta sig så det tränar vi också mycket på.
Happy varannan helg träningsgäng
Det har hänt massor med Xena på denna tiden och även med piloten! Tyvärr (eller inte kanske) så verkar sadeln gnussa henne på sidorna och längst bak i sadelläget så det är nog dags att åka till Böckmanns i Höllviken och kolla upp detta.
Pilotens utveckling bl.a. är att jag alltid tyckt det är lite obekvämt att sitta och hoppa själv men idag så bara kände jag att nu är det dags och höjde hindret efterhand. Xena var jättefin med vänta läge hela tiden och det kändes superenkelt.
Inga tävlingar är inplanerade utan i år åker vi inte iväg förrän det sitter bombsäkert på träning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar